MB Kindercoaching

Kinder- en opvoedcoach


Portfolio ICT   Instroom 1A    Mirjam Bijker- Scholtens     studentnr: 4629051

Dit is mijn digitale portfolio, gemaakt voor mijn studie Pabo M&A instroomtraject. De leerkracht van nu moet digitaal vaardig zijn, omdat hier veel gebruik van wordt gemaakt binnen het onderwijs. Denk hierbij aan het digibord en het invoeren van leerlingvolgsystemen. Om aan te kunnen tonen dat ik de gevraagde indicatoren beheers heb ik deze puntsgewijs uitgewerkt d.m.v. filmpjes, foto etc. 

Zelf maak ik dagelijks gebruik van mijn computer, voor mijn website/e-mail/afspraken/administratie en voor deze opleiding( o.a. verslagen). In het verleden heb ik de opleiding voor Grafisch Technicus afgerond. Hierbij werd ook enige digitale vaardigheden vereist. De machines moesten digitaal aangestuurd worden. Ook heb ik mijn diploma voor onderwijsassistente waarbij ook van mij gevraagd werd om klassenadministratie bij te houden.

2.1.1 De student toont aan dat zij diverse hardware kan benoemen, aansluiten en bedienen.

Aansluitingen op mijn Dell laptop met de lader, muis, printer en bv een usb-stick in de usb-aansluiting.
2.2.1 De docent toont aan over algemene kennis van ICT te beschikken en de vaardigheden ten aanzien van bestandsbeheer te beheersen.

Deze foto geeft een voorbeeld weer van bestandsbeheer. Dit betreft het beheren van bestanden van mijn website. Maar bijvoorbeeld de documenten gesorteerd op onderwerp voor deze opleiding valt daar ook onder.
2.2.2 De docent toont aan dat hij de vaardigheden beheerst om met software effectieve samenwerking en communicatie tot stand te brengen.

Ik heb voor mijn bedrijf via deze website een contactformulier die ingevuld kan worden. Deze gegevens krijg ik via mijn mail door. Op die manier kan ik gericht contact zoeken waarbij ik heb kunnen zien waar ik de mensen mee kan helpen. Daarna volgt het contact verder via de mail of Whatsapp. Zie keuze menu, contactformulier.

2.2.3 De docent toont aan dat hij kan omgaan met standaard kantoortoepassingen: tekstverwerkers, spreadsheetprogramma's en presentatiesoftware.

2.2.4 De docent toont aan dat hij een presentatie kan ondersteunen door gebruik te maken van software en hardware

Deze heb ik op het digibord op mijn stage toegepast. Ik kan met de pen op het  bord tikken om door te gaan naar de volgende dia.


2.2.7 De docent toont aan dat hij foto's, video's en audio digitaal kan maken, bewerken/converteren, publiceren en delen.

Ik heb een eigen bedrijfspagina op Facebook:   https://www.facebook.com/MBKindercoaching/  Daar plaats ik foto's die ik evt aan heb moeten passen i.v.m privacywet AVG. En ook filmpjes die ik zelf gemaakt heb. Ook heb ik voor de opleiding een stop motion film gemaakt met Moviemaker


2.3.1 De docent is in staat om kleine storingen zelf te benoemen en/of te verhelpen.

Een veel voorkomende storing is het wegvallen van de WIFI. In de meeste gevallen is er geen sprake van een grote storing, maar is de verbinding tijdelijk weg gevallen. Het beste in deze situatie is om letterlijk de stekker van de modem uit het stopcontact te halen. En na een minuutje er weer in te doen. Op deze manier wordt er opnieuw gezocht naar de verbinding. En kun je weer gebruik maken van WIFI. Zie onderstaande foto van mijn modem die weer verbinding heeft.